background-header
background-content

U bent hier

Warme Maaltijden

Als u dat wenst, verzorgen we in het kinderdagverblijf of bij de buitenschoolse opvang een warme maaltijd voor uw kind. Veel ouders geven aan dit prettig te vinden, zeker na een drukke werkdag. Zo weet u zeker dat uw kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft én verloopt de ‘avondspits’ net wat rustiger. In het kinderdagverblijf serveren wij de maaltijden tussen de middag en in de buitenschoolse opvang vanaf 16.45 uur.

De warme maaltijden zijn altijd gemaakt met seizoensproducten en voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. 

Een veel gestelde vraag van ouders is of het wel goed is om warm te eten gedurende de dag. Joka van Dusseldorp - Dijkstra, Diëtist Voedingscentrum: 

Voor veel kinderen in Europa is warm eten op de dagopvang of school de normaalste zaak van de wereld. 's Avonds wordt er een boterham gegeten of gewoon nog een warme maaltijd. Twee warme maaltijden per dag hoeft geen probleem te zijn. Belangrijk is dat kinderen gemiddeld per dag komen aan de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Daarbij is het eten van voldoende groenten heel belangrijk. Dat bereik je makkelijker met twee keer warm eten. Door warm te eten blijft er minder ruimte over voor snoep, koek en andere tussendoortjes.

Bijzondere voeding

Passend binnen ons voedingsbeleid is er gekozen om koelverse maaltijden af te nemen bij de organisatie “Lekker en Vers”. De organisatie houdt zo veel mogelijk rekening met bijzondere voeding, bijvoorbeeld dieet of allergieën. Wij verzoeken u contact op te nemen met de pedagogisch medewerker als uw kind bijzondere voeding nodig heeft. In de meeste gevallen kan "Lekker en Vers" deze voeding verzorgen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen wij met u overleggen. Uw wensen en ideeën zijn natuurlijk altijd welkom.

Locaties

Op dit moment worden de warme maaltijden aangeboden bij:

Wanneer u interesse heeft in de warme maaltijden, maar opvang afneemt bij een andere locatie, is het toch zinvol om uw kind aan te melden. Bij voldoende belangstelling kunnen wij de warme maaltijden ook bij andere locaties aanbieden. 

Kosten

Kinderdagverblijf€ 3,- per maaltijd (prijspeil 2017)
Buitenschoolse opvang€ 4,- per maaltijd (prijspeil 2017)

 
De betaling gaat door middel van automatische incasso. U ontvangt 11 gelijke maandfacturen per jaar. 

In het kinderdagverblijf krijgen kinderen vier weken per jaar geen warme maaltijd (één week tussen kerst en Oud & Nieuw en drie weken in de zomervakantie). In de buitenschoolse opvang worden er tijdens vakantiedagen geen warme maaltijden aangeboden (dat is 12 weken per jaar). 

Aanmelden

U kunt uw kind schriftelijk of telefonisch aanmelden door contact op te nemen met de afdeling Planning & Advies (070 338 55 00) of u kunt de gegevens van uw kind invullen op het aanmeldingsformulier en dit versturen naar: Kinderopvang 2Samen, Antwoordnummer 10085, 2501 VB Den Haag (postzegel niet nodig) of per e-mail naar planning@2samen.nl. U ontvangt dan een aanvullend contractformulier.