background-header
background-content

U bent hier

Voedingsbeleid

Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van uw kind. Dat vinden we heel belangrijk. Daarom zorgen we elke dag voor een gezond en gevarieerd menu dat is samengesteld in samenspraak met het Voedingscentrum en een externe diëtiste.

Dr. Ir. Astrid Postma-Smeets, Expert Voeding en Gezondheid bij het Voedingscentrum: “Het voedingsbeleid was al heel goed en is nu nog meer aangescherpt. Het ziet er echt fantastisch uit. Ik zou willen dat alle kinderopvangorganisaties dat zo hadden.”

Ons voedingsbeleid

• Een volwaardig voedingspatroon dat voorziet in voldoende producten met een gunstig effect op de gezondheid (Richtlijnen Goede Voeding)
• Vooral producten uit de Schijf van Vijf
• Voldoende energie en essentiële voedingsstoffen
• Voldoende vezel en niet teveel zout, suiker, verzadigde vetzuren, transvetzuren of andere producten met een (mogelijk) ongunstig effect op de gezondheid
• Mogelijkheden voor uitzonderingen, bij bijzondere gelegenheden of activiteiten
• Voldoende keuzemogelijkheden voor de kinderen

Wilt u weten hoe ons gezonde voedingsbeleid er in de praktijk uitziet? Lees dan ons magazine over het voedingsbeleid van 2Samen. Of klik hier voor meer filmpjes en achtergronden.

Allergiën en individuele afspraken

Indien uw kind speciale voeding nodig heeft (i.v.m. religie, allergie, etc.), geeft u dit aan tijdens het intakegesprek, uiteraard houden wij hier graag rekening mee.

Eetritme

Bij baby’s wordt hun eigen individuele eetritme aangehouden. Naarmate de kinderen ouder worden, eten we op vaste tijden samen aan tafel. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen het eten beleven als een gezellig en sociaal moment.