background-header
background-content

U bent hier

Vrije tijd

Voor kinderen moet de tijd bij de buitenschoolse opvang (bso) vooral leuk, ontspannend en uitdagend zijn. Bij Kinderopvang 2Samen vinden wij het belangrijk dat kinderen in de bso-tijd zelf keuzes maken. Lekker even een boekje lezen of samen met vrienden of vriendinnen (buiten) spelen, behoren zeker tot de mogelijkheden. 

Na een drukke schooldag is er gelegenheid voor de kinderen om eerst even iets te eten en te drinken aan tafel en kan degene die wil zijn of haar verhaal kwijt. Daarna mag iedereen zelf beslissen met wie hij/zij wat gaat doen. 

Activiteiten

We zorgen dat er in ons aanbod een goed evenwicht is tussen het bieden van vrij spel en georganiseerde activiteiten. Voor de activiteiten kunnen kinderen zich aanmelden. Ze beslissen zelf of ze willen meedoen.

De pedagogisch medewerkers zorgen voor allerlei interessante materialen en activiteiten. Zij begeleiden de kinderen in hun persoonlijke en sociale competenties en stimuleren respect in de omgang met elkaar. In onze bso werken we gericht aan het bieden van uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden. Er wordt rekening gehouden met een groeiende zelfstandigheid van de kinderen.

Uitstapjes en thema's

Op ieder kindercentrum zetten onze pedagogisch medewerkers zich dagelijks in om er voor ieder kind een geslaagde dag van te maken. Op het kindercentrum maar óók daarbuiten. Geregeld ondernemen we uitstapjes in de buurt, bijvoorbeeld naar de speeltuin, de bibliotheek, een kinderboerderij, het bos, of bezoeken we een theatervoorstelling.

Ook spelen we in op thema’s, zoals de seizoenen, de feestdagen, de Kinderboekenweek, Warme Truiendag en het Nationale Voorleesontbijt.