background-header
background-content

U bent hier

Spelenderwijs ontwikkelen

Ook voor uw allerkleinste is het belangrijk dat hij/zij zich spelenderwijs kan ontwikkelen. Dat doen wij in het kinderdagverblijf onder andere met leuke én leerzame spelactiviteiten, waarmee wij de ontwikkeling  op het gebied van taal, denken en sociale vaardigheden spelenderwijs stimuleren. Bij ons kan ieder kind steeds nieuwe dingen ontdekken. Dit levert nieuwe uitdagingen op voor uw kind.

Voorschoolse educatie

In een aantal kinderdagverblijven werken wij met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), een erkend programma dat bij peuters (met een taal- of rekenachterstand) de basis legt voor een succesvolle start op de basisschool. In de VVE bieden we kinderen op jonge leeftijd speelse en educatieve programma's met extra aandacht voor taalvaardigheid, rekenvaardigheid en sociale en communicatieve vaardigheden.

Beweging en dans in alle peutergroepen 

Gezond bewegen is ontzettend belangrijk en geeft jonge kinderen plezier. Daarom organiseren wij diverse speelse activiteiten waarin beweging centraal staat. Bij onze peutergroepen geeft een professionele dansdocent workshops peuterdans. Daarnaast heeft een aantal pedagogisch medewerkers van Kinderopvang 2Samen de training 'Beweegkriebels' van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) gedaan. In deze training leren zij hoe ze uw kind op een plezierige manier vaak kunnen te laten bewegen. 

Buiten spelen 

Kinderopvang 2Samen hecht er belang aan dat jonge kinderen elke dag buiten spelen. Spelen in de buitenlucht is immers goed voor de ontwikkeling en de gezondheid van uw kind. Buiten spelen bevordert de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling doordat er andere geuren, geluiden en kleuren aanwezig zijn. Buiten doet uw kind een schat aan ervaringen op; het kan bijvoorbeeld kennis maken met de natuur en spelen met zand en water. Steeds meer kindercentra bij 2Samen zijn voorzien van natuurtuin of speelplaats met natuurlijke elementen. Ook zijn buiten veel leuke spelvormen mogelijk voor jonge kinderen. In onze kalender ‘Hoera buiten spelen’ staan eenvoudig uit te voeren vormen van buitenspel voor jonge kinderen. U kunt deze onderaan deze pagina downloaden.

Deskundige pedagogisch medewerkers

De pedagogisch medewerkers in het kinderdagverblijf spelen vanzelfsprekend een grote rol in het leven van uw kind, zij dragen tenslotte de directe zorg voor hem/haar  in het kindercentrum. Daarom besteedt Kinderopvang 2Samen aandacht aan deskundigheidsbevordering. Cursussen als Werken met baby's, Laten spelen is een vak, Vversterk en Prentenboekje Open zijn hier voorbeelden van. Ook door het
e-learningtraject
Web-tv verdiepen de medewerkers zich in belangrijke pedagogische thema’s.