background-header
background-content

U bent hier

Opvangpakketten 4-13 jaar

Welke vorm van kinderopvang u ook nodig hebt, u kunt er bij Kinderopvang 2Samen van opaan dat wij er alles aan doen om uw kind zich bij ons thuis te laten voelen. Vanuit een veilige en vertrouwde basis kan hij/zij bij ons stapje voor stapje de wereld verkennen. Onder deskundige en liefdevolle begeleiding van onze pedagogisch medewerkers. Wij bieden kinderopvang in Den Haag en het Westland.

Verschillende opvangpakketten mogelijk

2Samen voorziet in dagopvang (0 tot 4 jaar), peuterspeelzalen (2½ tot 4 jaar) en buitenschoolse opvang (4 tot 13 jaar). Zowel in onze dagopvang als buitenschoolse opvang kunt u kiezen uit verschillende opvangpakketten met een verschillend aantal opvangweken. Ook kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van (losse) vakantieopvang. U betaalt dan dus alleen wat u nodig hebt.

Buitenschoolse opvang (bso) voor kinderen van 4 tot 13 jaar

  • Bso 52-weken-pakket 
  • Bso 46-weken-pakket *
  • Bso 40-weken-pakket *
  • Vakantieopvang gedurende 1 t/m 12 weken per jaar, naar gelang uw behoefte * 
  • Voorschoolse opvang, vanaf 7.30 uur tot aanvang school
  • Het Eetcafé, inclusief lunch, bij 2Otters, 2Burchten en 2Schuiten

* Vastgestelde vakantieweken, omdat continuïteit belangrijk is
Om het voor ouders en medewerkers overzichtelijk te houden, hebben wij de vakantieweken bij de kleinere opvangpakketten vastgesteld. De redenen hiervoor zijn eenvoudig. Continuïteit is belangrijk voor kinderen. Wij streven daarom naar zoveel mogelijk vaste gezichten. Dit lukt ons beter bij vastgestelde vakantieweken, omdat we onze medewerkers dan ruim vooruit kunnen inplannen. Daarnaast willen wij dat onze medewerkers overdag vooral bezig zijn met de kinderen, en niet met het bijhouden van lijsten. In het verleden is gebleken dat het vrijlaten van de opvangvrije weken voor alle partijen verwarrend is en een veel te grote administratieve belasting oplevert. Het kwaliteitsverlies dat hiervan het gevolg is, willen wij, als kwaliteitsspeler, niet aan.

* De opvangvrije weken in 2018: 

  • 46-weken-pakket: week 18 (meivakantie), weken 31, 32 en 33 (week 3, 4 en 5 van de zomervakantie), week 43 (herfstvakantie) en de dagen tussen Kerstmis en Oud en Nieuw.
  • 40-weken-pakket: alle schoolvakanties.

Openingstijden en verlengde opvang 

De openingstijden kunnen per centrum iets afwijken, afhankelijk van de regio en de wensen van ouders. Onze centra zijn in elk geval geopend van 7.30 tot 18.00 uur. Bij al onze locaties, zowel in onze bso's als onze kinderdagverblijven is het, bij voldoende belangstelling, mogelijk om gebruik te maken van verlengde opvang vanaf 7.00 uur en/of tot 18.30 uur. Sommige locaties bieden standaard verlengde openingstijden.