background-header
background-content

U bent hier

Eetcafé

Bij het Eetcafé (2Burchten, 2Otters en 2Schuiten) komen de kinderen tussen de middag van school om gezellig samen te lunchen bij het kindercentrum. Zo zijn ze even weg uit de schoolomgeving en kunnen ze zich rustig voorbereiden op de middag. Onze medewerkers verzorgen de lunch, waarbij een afwisselend en verantwoord aanbod centraal staat.

Eetcafé 2Burchten is er voor de kinderen van de Leyenburgschool, Eetcafé 2Otters voor de kinderen van basisschool De Vijver en Eetcafé 2Schuiten voor de kinderen van basisschool De Gantel-De Mijlpaal. Deze kindercentra zijn naast de school gevestigd. Wij zorgen voor een gezellige middagpauze, begeleid door professioneel geschoolde medewerkers. 

Hoe ziet de middagpauze eruit?

Op de hele schooldagen (ma/di/do/vr) kunnen kinderen gezellig samen lunchen bij het Eetcafé. Onze medewerkers verzorgen een afwisselende en verantwoorde lunch. Er is voldoende tijd, zodat ieder kind rustig kan eten. Kinderen eten eerst een boterham met hartig beleg, daarna kunnen ze ook kiezen voor zoet beleg. Wij bieden kaas en verschillende vleeswaren aan maar wisselen ook af met bijvoorbeeld eieren, een tosti of knakworstjes. Bij het eten drinken de kinderen melk of thee.

We houden altijd rekening met kinderen die vanwege hun gezondheid of levensovertuiging bepaalde voedingsmiddelen niet mogen eten. Voor hen stellen wij, in overleg met de ouders, verantwoorde alternatieven beschikbaar.

Begeleiding

Wij streven naar een sociaal-pedagogisch klimaat waarin ieder kind zich thuis voelt. De begeleiding van het eetcafé is in handen van onze pedagogisch medewerkers, zij hebben een kindgerichte opleiding afgerond. Wij stimuleren de kinderen om respectvol met elkaar om te gaan en moedigen zelfredzaamheid aan, bijvoorbeeld bij het oplossen van kleine conflicten.

Na de lunch kiezen de kinderen zelf waar ze behoefte aan hebben. Samen spelen of juist even alleen zijn, een boekje lezen, buiten spelen op het schoolplein: het is allemaal mogelijk. Zo kan ieder kind zich op zijn eigen manier voorbereiden op de middag op school.

Kosten en inschrijven

Om gebruik te maken van het Eetcafé, sluit u een contract af met Kinderopvang 2Samen. Dit kunt u doen d.m.v. onderstaand aanmeldingsformulier. Na aanmelding ontvangt u een inschrijfbevestiging en bij voldoende beschikbaarheid, een plaatsingsovereenkomst.

De maandtarieven (prijspeil 2017) voor het Eetcafé zijn:

1 dag€ 19,27
2 dagen € 38,54
3 dagen € 57,81
4 dagen € 77,08

De maand waarin de meeste vakantieweken vallen, wordt niet gefactureerd. 

De Eetcafés zijn het gehele schooljaar beschikbaar. Elk schooljaar wordt opnieuw bekeken, afhankelijk van de belangstelling, of het Eetcafé wordt voortgezet.