background-header
background-content

U bent hier

Buitenschoolse opvang

Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, wilt u voor hem/haar een fijne tijd na school. Bij de buitenschoolse opvang (bso's) van Kinderopvang 2Samen bent u hiervoor aan het goede adres. Wij zorgen voor een omgeving waarin uw kind zich thuis voelt. Aan het eind van de schooldag halen wij uw kind op en gaan gezamenlijk naar de bso. Daar heeft iedere groep een eigen ruimte: een vaste, vertrouwde plek waar de kinderen hun middag starten. Ze krijgen wat te eten en te drinken en kunnen alvast hun verhaal over hun schooldag kwijt. Als ze willen kunnen ze eerst even lekker buiten uitwaaien. 

Er zijn verschillende activiteiten mogelijk, zowel binnen als buiten. De kinderen kunnen onder andere kiezen uit knutselen, spelletjes doen, tekenen, lezen, buiten spelen, verkleden, hutten bouwen, maar ook deelnemen aan een activiteit (georganiseerd door KICKS). We proberen te zorgen voor een goed evenwicht tussen het bieden van vrij spel en georganiseerde activiteiten. Wij laten de kinderen meebeslissen over de invulling van de activiteiten. Het is tenslotte hun vrije tijd, die ze leuk en uitdagend willen benutten. 

Ontwikkeling 

Bij Kinderopvang 2Samen hebben we volop aandacht voor de groeiende behoefte aan meer zelfstandigheid. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om de leeftijdsgroep van 4 tot 13 jaar daarin te kunnen begeleiden. Daarnaast speelt de sociale interactie hier een grote rol. Door samen activiteiten te ondernemen leren kinderen hoe ze onderling conflicten kunnen oplossen en constructief kunnen samenwerken. De medewerkers geven de kinderen daar de ruimte voor maar houden de activiteiten altijd goed in de gaten. 

KICKS

Naast het reguliere activiteitenaanbod, zorgt KICKS al 10 jaar voor geweldige (mid)dagen bomvol uitgdagende activiteiten en zelfs een zomerkamp voor de kinderen van onze bso's. Daarmee hebben we gegarandeerd het meest uitgebreide bso-aanbod in de regio! Deze activiteiten zijn in onze tarieven inbegrepen, u betaalt hiervoor dus niets extra.

Groepsgrootte en dagelijkse leiding 

Volgens de Beleidsregels kwaliteit van de Wet kinderopvang mogen op bso's twee pedagogisch medewerkers per groep maximaal 20 kinderen opvangen. In de bso worden de kinderen doorgaans verdeeld in een groep van jongere kinderen (4 tot 8 jaar) en één van oudere kinderen (8 jaar en ouder). U heeft bij de kindercentra het meeste te maken met de pedagogisch medewerkers. Zij zetten zich iedere dag in om voor de kinderen een tweede thuis te creëren. 


Kinderopvang in uw buurt/wijk

Zoek buitenschoolse opvang (bso) in Den Haag, Naaldwijk of Monster bij u in de buurt.