background-header
background-content

U bent hier

'Mompreneur' aan het woord

31 mei 2018

Ondernemer zijn én moeder is soms worstelen, weet Cléophée van Wigcheren, eigenaresse van Cléophée & Nanda Huidverzorgingspraktijk en groothandel Cosmevision in Scheveningen. Een ‘dubbel team van vier’ levert niet alleen plezier, maar ook een chronisch schuldgevoel op. Voor alle hardwerkende moeders bij 2Samen heeft ze daarom een leuke verrassing. 

Dochter Noémie (7) heeft ze net afgezet bij basisschool het Volle Leven, zoontje Mathieu (3) bij peuterspeelzaal de Uitvindertjes van Kinderopvang 2Samen. Kinderopvang en onderwijs vormen er een kindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar, alles onder één dak: dat scheelt weer! “Mijn schoonmoeder haalt Mathieu op en zet ‘m daarna hier af. Die hulp is geweldig.” In de tussentijd heeft Cléophee een volle agenda met allerlei schoonheidsbehandelingen. Gekscherend noemt ze zichzelf  'mompreneur'. Want een gezin en eigen zaak combineren, is elke dag weer 'alle ballen hoog houden'.

 "Het is bij 2Samen echt heel goed geregeld. Vooral de communicatie is fantastisch. Als Mathieu bij de opvang is, krijg ik altijd wel een fotootje via de app. Dan zie ik hem lekker spelen, vaak met grote ondeugende ogen"

“Alhoewel we alles goed hebben geregeld, heb ik een chronisch schuldgevoel”, zegt de openhartige onderneemster. “Ben ik op mijn werk dan denk ik aan mijn kinderen. Heb ik een mamadag dan zie ik mijn werk voorbij komen. En natuurlijk wil ik ook mijn man nog aandacht geven. Het voor je eigen gevoel goed doen, is niet realistisch.”

Kinderopvang not done? 
"Voor sommige moeders in mijn omgeving lijkt het hele universum alleen om hun kind te draaien. Ze zijn gestopt met werken en oordelen erg gemakkelijk. ‘Je neemt toch geen kinderen om ze ergens onder te brengen?’, hoor ik dan. Veel moeders vinden kinderopvang ‘not done’. Maar ik merk dat ik kribbig word als ik alleen met de kinderen bezig ben. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet enorm geniet van het moeder zijn. Ik vind het erg belangrijk om tijd te maken voor mijn kinderen, zeker nu ze klein zijn. Daarom hou ik mijn weekenden vrij. Die zijn heilig en dat betekent dat je zakelijk concessies zult moeten doen. Voor mij is stoppen met werken, na 18 jaar keihard werken en bouwen aan mijn eigen zaak, eigenlijk geen optie. Ik ben begonnen op mijn 22ste en inmiddels heb ik zowel op werk als privé een team van vier!"

“Mijn man en ik hebben allebei een drukke baan, maar we wisselen onze mama- en papadag af. Ook mijn ouders en schoonouders doen erg veel. Voor Noémie zochten we daarom nog opvang voor één dag, maar dat kon toen niet. Dat snap ik ook. 2Samen adviseert minimaal twee vaste dagen. Teveel wisselingen in de groep is niet goed voor de kinderen. Dat flexibiliteit een grens heeft, snap ik als mompreneur maar al te goed. Als ik weer eens bellend op het schoolplein loo p om toch nog even iemand te woord te staan, of wanneer ik na het op bed leggen van de kinderen alvast naar België rij om de volgende dag op tijd bij een vroeg overleg met een leverancier van schoonheidsproducten te zijn."

“Mathieu gaat, ondanks ons drukke bestaan, maar twee ochtenden naar de peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal). Eigenlijk vooral omdat we het belangrijk vinden. Lekker samen spelen met leeftijdsgenootjes en als voorbereiding op de basisschool. Ik moet zeggen: het is bij 2Samen echt heel goed geregeld. Vooral de communicatie is fantastisch. Als hij bij de opvang is, krijg ik altijd wel een fotootje via de app. Dan zie ik hem lekker spelen, vaak met grote ondeugende ogen. Hij kan er helemaal zichzelf zijn en heeft het erg naar zijn zin! Tussen al mijn zakelijke afspraken is dat een leuke afwisseling. Ook de buitenruimte vind ik geweldig! Nee, daarvoor hoef je echt geen schuldgevoel te hebben…"

Speciaal voor klanten van 2Samen, een actie voor alle hardwerkende moeders
"Moeder zijn en een leuke drukke baan hebben, is een dubbele uitdaging! Daarom heb ik voor alle hard werkende moeders bij Kinderopvang 2Samen, of dat nu in een drukke baan of in een eigen zaak is, een verrassing. We nemen graag even helemaal de tijd en hebben alle aandacht voor jou in één van onze beauty behandelingen. En kom je samen met een vriendin dan betalen jullie allebei de helft* (vaders zijn natuurlijk ook van harte welkom)." *Actie geldig t/m 30 juni, vermeld 2Samen bij reservering.