background-header
background-content

U bent hier

Blog | Workshop is een feestje

Door: Iris Scheffers, workshopdocent KICKS (IETS Creatief)

Een workshop voor KICKS: elke keer opnieuw feest!

Een kind is puur en wordt geboren met duizenden mogelijkheden en honderden talenten. Het is aan ons om de omstandigheden te creëren en hen de gelegenheid te bieden deze talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Mijn werk is een feestje
Hoe gelukkig ben je als je werk elke dag weer als een feest voelt? Of ik nou met de kinderen op yoga-avontuur ga naar de jungle, ze laat ervaren hoe een stop-motion film wordt gemaakt of kinderen achter de naaimachine leer hoe ze zelf een tas kunnen maken. Elke locatie van 2Samen heeft haar eigen identiteit, elke groep een andere dynamiek, elk kind is uniek en daarom is elke workshop voor mij een nieuw creatief feestje!

 

Natuurlijk zorgt elk feestje voor een gezonde spanning en behoeft het een grondige voorbereiding. Want hoe veel ervaring ik ook heb, elke les is weer een verrassing. Dat maakt het werk ook zo leuk en keer op keer uitdagend. 

Kinderen inspireren
Mijn motto is: kinderen inspireren, hun fantasie prikkelen en ze nieuwe materialen en technieken laten ontdekken. Ik vind het mooi om kinderen verbaasd te laten zijn over hun eigen talenten en het vermogen iets te creëren. Het gaat om de beleving en ze even mee te nemen naar een nieuwe wereld. 

 

Zelf creëren en ontdekken
Door te kijken naar elk individueel kind en in te gaan op zijn of haar behoeften probeer ik hen te stimuleren in een creatief proces.Workshops van IETS Creatief gaan dan ook nooit gepaard met kant en klare voorbeelden; wel met verhalen, vragen, beelden of opdrachten die de kinderen prikkelen om zelf op ontdekking te gaan.
 
Door kinderen iets te laten creëren zonder dat het eindproduct centraal staat,is er altijd iets om trots op te zijn. Ze gaan na elke les of workshopreeks met een cadeautje naar huis: een compliment, een leerzame ervaring, een overwinning, een ontdekking en vaak een fantastische creatie.

 

Medewerkers inspireren
Ik stel mijzelf altijd als doel om ook de medewerkers te inspireren, ze anders naar kinderen te laten kijken, ze te laten zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn en zonder voorbeelden werken juist verrijkend is.

Ik werk voor veel kinderopvangorganisaties maar wat 2Samen middels KICKs biedt is echt wel uniek: kinderen wekelijks laten proeven van de meest verrassende en nieuwe activiteiten en ze zo te laten ontdekken waar hun voorkeuren en talenten liggen. Ik kan niet wachten tot het volgende KICKs feestje. 

  • KICKS is het activiteitenprogramma dat zorgt voor een extra uitdagend en gevarieerd aanbod voor bso’s van 2Samen. LEES MEER.
  • Iris Scheffers biedt deze workshops aan vanuit IETS creatiefs LEES MEER